Reisverzekering afsluiten

U heeft de voor- en nadelen van het afsluiten van een reisverzekering bekeken en nu wilt u zelf een reisverzekering afsluiten. Waar kunt u dit doen en hoe doet u dit dan?
Aanbieders reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten kunt u doen bij assurantietussenpersoon of een verzekeringsmaatschappij. Een assurantietussenpersoon geeft u persoonlijk advies over de verschillende reisverzekeringen die er zijn. Daarna kunt u bij hem een reisverzekering afsluiten.

Een verzekeringsmaatschappij geef u geen persoonlijk advies over de verzekeringen. Daardoor is een reisverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij wel een stuk goedkoper.
Hoe kunt u een reisverzekering afsluiten?

Er is geen verschil tussen een doorlopende reisverzekering afsluiten of een kortlopende reisverzekering afsluiten. In beide gevallen kunt u dit doen bij een assurantietussenpersoon of een verzekeringsmaatschappij. Het enige verschil is dat de formulieren er iets anders uit zullen zien.

Een reisverzekering afsluiten bij een assurantietussenpersoon kunt u doen wanneer u bij hem op gesprek bent, via de post, telefonisch of via internet. Bij een verzekeringsmaatschappij kunt u dit doen via de post, telefonisch of via internet. In alle gevallen dient u een formulier in te vullen met uw gegevens en uw keuzes en de rest wordt voor u geregeld.
Online reisverzekering afsluiten

Het gemakkelijkst is om uw reisverzekering online af te sluiten. U hoeft dan enkel een online formulier in te vullen en daarna kunt u de reisverzekering meteen aanvragen. Wanneer de aanvraag is geaccepteerd door de aanbieder, bent u direct verzekerd. Een reisverzekering afsluiten via internet is vaak de snelste en gemakkelijkste manier.