Reisverzekering studenten

Studenten zitten vaak krap met hun geld. Daarom bieden verschillende verzekeraars nu de speciale reisverzekering studenten aan.
Speciale reisverzekering voor studenten

De studentenreisverzekering is er speciaal voor studenten en is goedkoper dan een normale reisverzekering. Studenten hebben niet veel inkomsten, omdat ze nog studeren. Daarom zijn de reisverzekeringen goedkoper voor hen.
Doorlopende reisverzekering studenten

Een doorlopende reisverzekering studenten sluit u af als u meerdere malen per jaar op vakantie gaat. Ook sluit u deze af als u een tijd in het buitenland wilt verblijven voor bijvoorbeeld stage of studie. Als u maar eenmaal per jaar op vakantie gaat, kunt u beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering studenten. Dit is dan namelijk goedkoper.

Een doorlopende reisverzekering studenten sluit u af voor een jaar. Het gehele jaar door betaalt u premie, maar u bent dan ook het gehele jaar verzekerd. Als u meerdere malen per jaar op vakantie gaat, bent u uiteindelijk goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. U hoeft dan namelijk niet voor elke vakantie een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Er zijn ook doorlopende studenten reisverzekeringen die u af kunt sluiten voor twee jaar. Dit is handig als u voor stage of studie een tijdlang in het buitenland zult verblijven.
Hoe sluit ik een reisverzekering studenten af?

Een reisverzekering voor studenten kunt u afsluiten bij verschillende assurantietussenpersonen en verzekeringsmaatschappijen. Dit kunt u doen via de post, telefonisch of via internet. Online een studenten reisverzekering afsluiten is het gemakkelijkst.